"Укрпошта" чи "Нова пошта": у кого вигідніші тарифи

З кожним роком все більше українців надають перевагу онлайн-покупкам. Особливо опит на посилки зріс с початку пандемії, адже коли були закриті магазини українці сиділи вдома та не все могли купити, а ось в інтернеті можна знайти будь-який товар та ще й за дешевшою ціною. Тому послуги поштових операторів користуються популярністю.

Посилки. Фото: скріншот YouTube-відео

Лідерами у цій сфері можна назвати державну компанію "Укрпошта" та приватну "Нову пошту". У березні компанія повідомила про підвищення тарифів на доставляння та пакування посилок. Чи сильно це вплинуло на ціни та чи став дорожчим сервіс компанії у порівнянні з "Укрпоштою". Порівняймо їх тарифи.

Що пропонує "Нова пошта":

  • Умови відправляння посилок. Мінімальна вага пакунка - 1 кг, максимальна - 30 кг. Важчі відправлення потрібно відправляти через вантажні відділення.
  • Строки доставляння. Компані пропонує найшвидші послуги з доставляння посилок. Якщо це великі міста України, то отримати посилку вже можна через добу, а у межах міста - в той же день.
  • Вартість. Компанія скасувала додаткову плату за ручне оброблення посилок довжиною з однієї сторони до 120 см, а з іншої - до 70 см. За них сплачуватимуть по звичному тарифу, якщо посилка упакована в гофрокартонну коробку або тубус. За усі інші посилки треба сплатити від 1 до 6 грн. Доставлення відправлень здорожчало на 5 грн. За посилку вагою 0,5 кг в межах міста доставлення коштуватиме 35 грн, у межах області - 40 грн.

Тарифи та вимоги "Укрпошти"

  • Умови відправляння посилок. Мінімальна вага - 250 грамів, максимальна - до 30 кг.
  • Строки доставляння. В межах області - день виправляння та ще 4 робочих дні. В межах України - від дня відправлення ще 4 робочих дні. Якщо різні райцентри - до 5 робочих дні з моменту відправлення. Посилки між селами та смт - до 6 днів. Є послуга "експрес", яка дозволить пришвидшити доставку за певну суму, але лише на один день. Також важливі й години відправлення - якщо до 14:00, то посилку відправлять у той же день, якщо після - тоді вона йтиме на один день довше.
  • Вартість. Якщо вага посилки 0,5 кг по областях доставка коштуватиме 22 грн, по Україні - 27 грн. Посилка вагою 10 кг коштуватиме дорожче, по областях - 40 грн, по Україні - 53 грн. За те, щоб посилку привезли додому треба ще заплатити 20 грн.

Тарифы почтовых операторов. Фото: статья в газете На пенсии

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що "Нова пошта" змінила умови оплати посилок, що змінилося.

Також ми писали, що Мінюст порадив, що робити у випадку, якщо поштовий оператор втратив посилку.

Нагадуємо, що "Укрпошта" повідомила про графік роботи відділень під час посиленого карантину в Україні.