В НКРЕКП розповіли про соціальну підтримку від держави з приводу сплати «комуналки»

Така інформація з’явилася на офіційному порталі Національної комісії з питань регулювання електроенергії та комунальних послуг. Варто зазначити, що раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль казав про те, що українцям будуть продовжувати постачати електроенергію по пільговому тарифу. Стало відомо, хто в цих категоріях.

Платіжки за комуналку. Фото: YouTube, скрін

Варто підкреслити, що ще наприкінці березня представники Кабміну вирішили, що тариф на «світло» в квітні залишиться незмінним. Тобто, з 1 квітня тариф складає 1,68 гривень за кіловат. Саме це і є фіксований тариф для населення. Що стосується пільгового тарифу в 90 копійок на перші 100 кіловат, то цю знижку скасували. Через це в уряді запровадили систему підтримки деяких категорій у вигляді компенсації на оплату електроенергії. Мають право на таку допомогу ті громадяни, які:

  • Проживають в житлових будинках, обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками;
  • Проживають в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання;
  • Багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Звичайно, стосується це лише тих українців, які раніше мали право на пільгу, яку скасував уряд. Крім того, в Національній комісії пояснили, як саме розрахувати компенсацію: так, розмір державної компенсації – це різниця між фіксованим тарифом (1,68 гривень за кіловат) та зниженим тарифом (90 копійок за кіловат), помножена на фактичний обсяг споживання електричної енергії в межах 3 000 кіловат.

«Варто зазначити, що Положенням не передбачено знижки для населення, яке проживає в 30-кілометровій зоні атомних електростанцій», - додали в НКРЕКП.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що стало відомо, коли українці отримають нові платіжки за блакитне паливо. Громадянам пояснили, коли постачальники оголомшать нові тарифи.

Також повідомлялося, що українцям розповіли, через якого оператора і яки посилки вигідніше надсилати. З’явилися подробиці та статистика з тарифами.

Крім того, українцям розповіли, що буде з субсидіями при зміні тарифів на блакитне паливо. Стало відомо, що буде з пільгами від держави.